Φθινόπωρο και οργάνωση ντουλάπας

Η ιδέα για αυτήν την ανάρτηση οφείλεται στην πρόσφατη μετακόμιση μου. Με την νέα ακαδημαϊκή χρονία είχα την ευκαιρία να αλλάξω δωμάτιο στην εστία που μένω. Η αλλαγή δωματιού ξεκίνησε με πολύ ευχάριστες προοπτικές αφού το νέο μου δωμάτιο είναι σαφώς μεγαλύτερο από το προηγούμενο και επιπλέον έχω στην διάθεση μου και ντουζιέρα μέσα στο δωμάτιο 😀 !!!! Γιούπι….Level up!!!

Πέρα όμως  από τα ευχάριστα, στην θέα της νέας μου ντουλάπας πανικοβλήθηκα λιγάκι. Όπως βλέπετε και από την φωτογραφία (Ντουλάπα 1 και 2), αν και η ντουλάπα αποτελείται από 2 κομμάτια,  είναι και τα 2 σχετικά μικρά σε μέγεθος οπότε υπάρχει φόβος να μην χωράνε όλα μου τα πράγματα εκεί. …. Από την άλλη είναι μια εξαιρετική πρόκληση για να οργανωθώ εν όψει χειμώνα … 😉

Ντουλάπα 1 και 2

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς κοιτάζοντας την φωτογραφία είναι ότι δεν υπάρχουν συρτάρια σε καμιά από τις 2 ντουλάπες. Δυστυχώς τα συρτάρια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να αποθηκεύεις «ψιλά» ρούχα, όπως εσώρουχα, κάλτσες, φανελάκια, γάντια ακόμα και καλοκαιρινά μπλουζάκια. Για να τακτοποιήσω λοιπόν όλα αυτά τα είδη έψαξα για καλαθάκια οργάνωσης ρούχων, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε διάφορα μαγαζιά όπως το  IKEA  ή το Organizer Stores. Προτίμησα να τοποθετήσω σε κάθε καλαθάκι και μια διαφορετική κατηγορία ρουχισμού ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα και μέσα από την ντουλάπα, αφού θα χρειαστεί κάποια καλαθάκια να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι κατέληξα να έχω ένα καλαθάκι για τα εσώρουχά μου, ένα άλλο για τις κάλτσες, ένα τρίτο για τα φανελάκια μου, κοκ. Γι’αυτό το λόγο επέλεξα και διάφορα μεγέθη, ανάλογα με το είδος του ρουχισμού που ήθελα να αποθηκεύσω, το μέγεθος τους αλλά και την ποσότητα τους.

Το βασικότερο στοιχείο για την τοποθέτηση των ρούχα μέσα στα καλαθάκια, ώστε να μεγιστοποιήσω την ποσότητα που χωράνε αλλά και να μπορούν να είναι εύκολα προσβάσιμα τόσο στο μάτι όσο και στο χέρι όλο το περιεχόμενο, είναι το δίπλωμα. Όλα λοιπόν τα ρούχα αρχικά χωρίζονται άνα καλαθάκι, όπως περιέγραψα και παραπάνω, και κατόπιν διπλώνονται με τέτοιο τρόπo ώστε όλα να έχουν το ίδιο φάρδος αλλά και μια λεία στενή επιφάνεια, με την οποία τοποθετούνται προς τα έξω … όπως δείχνει και αυτό το βίντεο «How to organize your dresser drawers and fold clothes».

Με την ίδια λογική οργάνωσα και τα μεγαλύτερα κομμάτια στα ράφια, δηλαδή χωρίζοντάς τα αρχικά σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την χρήση (πιτζάμες,  πρόχειρα ρούχα, κτλ) ή και την εποχή που τα χρησιμοποιώ (χειμωνιάτικα, ανοιξιάτικα/φθινοπωρινά, καλοκαιρινά), και κατόπιν διπλώνοντάς το ομοιόμορφα. Για τα φουλάρια, τα κασκόλ και τις ζώνες μου χρησιμοποίησα μια κρεμάστρα Komplement από το IKEA ειδική για αυτό το σκοπό, όπου και όλα τα φουλάρια φαίνονται και δεν τσακαλώνουν, αφού πέφτουν ριχτά…. ;-).  Για να μεγιστοποιήσω και τον χώρο που είχα για τα ρούχα που απαιτούνε κρεμάστρες, επέλεξα μερικές κρεμάστρες Brallis από το IKEA και πάλι, για να κρεμάσω παντελόνια αλλά και κάποιες φούστες που είναι σχετικά μακριές και δεν έχουν πιαστράκια ώστε να τις κρεμάσω σε συμβατικές κρεμάστρες. Οργάνωσα και αυτά τα ρούχα σε κατηγορίες είδους και εποχής, τοποθέτησα στην πιο μικρή ντουλάπα (χρώμα του ξύλου) τα παλτά/μπουφάν, ενώ στην άλλη (λευκή)  τα υπόλοιπά ρούχα χωρισμένα από αριστερά προς τα δεξιά σε καλοκαιρινά φορέματα, φούστες, παντελόνια σε χειμωνιάτικα παντελόνια, φούστες και φορέματα και τέλος ο Komplement με τα φουλάρια.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Πώς σας φαίνεται;;

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Ετικέτες: , ,

About catalternative

Τριγυρί-ζει κάπου μεταξύ του δικού της κόσμου και της πραγματικότητας...

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: